İncirden Gelen Sağlık
- Pharmacisa

- 26 Eyl
- 1 dakikada okunur

İncir, içerdiği yüksek lif oranı sayesinde, hücresel yapılar içinde su tutarak dışkı kıvamını yumuşatmaya, defekasyonu (dışkılamayı) kolaylaştırmaya ve kabızlığı gidermeye yardımcıdır.
Bunun yanı sıra incir ekstresi, bağırsak spazmlarını çözmeye ve spazma bağlı karın ağrısı, şişkinlik gibi sindirim bozukluğu şikâyetlerini gidermeye yardımcı olur.
Anavatanı Türkiye olan incirin botanik ismi "Ficus carica"dır. Adını Ege Bölgesindeki antik yerleşim alanı "Caria"dan alan incir Anadolu ve Ege’de binlerce yıllık bir geçmişe sahiptir.

İncir zengin vitamin mineral içeriği ile sağlığımızın korunması ve devamında oldukça faydalı bir meyvedir. Antioksidan bakımından zengin olan incirin diyabet, kalp damar hastalıkları ve kemik sağlığında faydalı etkileri vardır.
Ayrıca yüksek oranda besin lifi içermesi ve bu sayede başta kabızlık olmak üzere çeşitli sindirim sorunlarına iyi gelmesi incirin faydaları arasında ilk sırada sayılabilir.

Ortalama 1 adet incir; 48 kaloridir. 2 gr lif içerir. Protein ve karbonhidrat yanı sıra; özellikle fayda sağladığı başlıca özelliği yüksek kalsiyum içermesidir. Sodyum, potasyum, A vitamini, C vitamini ve demir içerikleri de yine bu muhteşem meyvenin bizlere sunduğu harika besin değerleridir. Taze incir tüm yıl boyunca sadece 3 hafta kadar ulaşılabilir durumdadır. Her iki incir türünün de temel besin değerleri aynı olmakla birlikte; kuru incirin tazesine göre biraz daha fazla ballanması dolayısıyla karbonhidrat içeriğinin arttığı bilgisine dikkat edilmelidir.




Yorumlar